• Gaston Martenszaal Zulte
  • Vrijdag 18 januari (20u)
  • Zaterdag 19 januari (20u)
  • Zondag 20 januari (15u)
  • Vrijdag 25 januari (20u)
  • Zaterdag 26 januari (20u)
  • €8 - €10

De Gebroeders Grimm - de Ware Verhalen

Regie: Bernd Verzele & Griet Heyerick
Tekst: Bernd Verzele & Koen Minjauw

Verhaal

Wie herinnert zich niet de fantasievolle verhalen die werden verteld net voor het slapengaan? Een ritueel die het ingaan van de nacht makkelijker maakte. Sprookjes, zo worden ze ook wel eens genoemd. Wie vraagt zich eigenlijk af hoe deze sprookjes tot stand zijn gekomen?

Twee broers, Jacob en Wilhelm, die niet wisten wat ze wilden worden, kijken vooral graag naar mensen. En zonder dat zij het beseften, zien zij de verhalen geboren worden. Ze schrijven deze op en hebben een meesterlijk plan… Ze willen onsterfelijk worden. Ze willen dat hun verhalen van generatie tot generatie verder worden verteld.

In een bandiet zien zij een wolf, van een naïef meisje maken zij Roodkapje. Een alleenstaande moeder met zeven kinderen leidt tot hun Wolf & de Zeven Geitjes. Een mensensmokkelaar die twee verloren gelopen kinderen wil kopen van een oud dametje is de inspiratie voor Hans & Grietje.  En als iemand zich prikt aan een spinnewiel is Doornroosje geboren.

Wij kennen de sprookjes... maar dit zijn de ware verhalen van de Gebroeders Grimm...

Encachado cast

Noor Vanwynsberghe, Sterre Vanwynsberghe, Jietse Roose, Louisa Baertsoen, Fien Nachtergaele, Ine Missant, Nand, Liv, Ella Vasseur, Achille, Daan Van Herpe, Amelie Serlet, Nathan Serlet, Mathieu Van Quathem, Kato Boels, Imme Desmet, Siebe Roose, Emma Tieberghien, Baptiste Decock, Loes Cornelis, Nette D’homme, Rune Dewitte, Hanne De Vriese, Jens Meirlaen, Seppe Mestdagh & Marlies Rosseel